Šo kūku pirmoreiz taisīju vīram uz dzimšanas dienu, mums tad vēl bija tikai pārnēsājamā plītiņa bez cepeškrāsns. Bet kūku taču vajaga. Tad nu šis variants ir ļoti drošs un, manuprāt, nesabojājams. Pagatavošana ātra, vienīgi nepieciešams laiks, kamēr visas sastāvdaļas savā starpā sadraudzējas, tāpēc jāpatur ledusskapī vismaz piecas, sešas stundas. Vakar vīram bija izlaidums, tāpēc sentimentālās noskaņās piektdiens vakarā/naktī tapa šī kūka, ko sestdien jau brokastīs gardi tiesājām svinīgajam notikumam par godu:)
SASTĀVDAĻAS!
4 paciņas Selgas cepumu (klasiskie vai ar iebiezināta piena garšu)
Burciņa brūkleņu ievārījuma
3 vai 4 paciņas biezpiena (es iztiku ar trīs)
250 ml saldā krējuma
cukurs aptuveni 100 g
1/2 paciņa vaniļas ckura
piens, kurā iemērcēt cepumus
zemenes vai citas ogas atbilstoši sezonai
Ņem paplāti vai kādu citu trauku (es izmantoju ledusskapja augšējo plauktu, ļoti ērti ielikt ledusskapī, tas, protams, ja kūka nav nekur jāved), ielej bļodiņā pienu, katru cepumu (katrai kārtai viena paciņa cepumu, divi cepumi no paciņas parasti paliek pāri, tos gatavojot var notiesāt) uz sekundi iemērc pienā un izkārto uz paplātes.
Cepumus pārziež ar brūkleņu ievārījumu un tāpat vispirms apmērcējot pienā, liek otro cepumu kārtu.
Sagriež zemenes uz pusēm un izkārto uz cepumiem. Biezpienu sajauc ar cukuru. Pievieno vaniļas cukuru saldajam krējumam un saputo, tad to pievieno biezpienam un visu samaisa. Liek biezpiena krēma kārtu pār zemenēm. Jāizrēķina, lai krēms pietiek trīs kārtām + lai paliek malu apsmērēšanai.
Liek nākamo cepumu kārtu, pārziež ar ievārījumu un biezpiena krēmu.
Atkal cepumu kārta, to pārziež ar biezpiena krēmu, apsmērē arī malas, pa virsu kārto zemenes un liek ledusskapī nostāvēties.
Ļoti viegli griežas gabaliņos un garšo brīnišķīgi - izmēģiniet!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru