Tā kā pirms sacensībām ar kūkām vien nepietiek, vajagot arī kaut ko sātīgu un enerģijas pilnu vakariņās. Kaut ko, kas labi iet iekšā kā siltā, tā aukstā veidā. Šī plova pagatavošana prasa tikai pusstundu, tāpēc labi noder arī parastā dienā pēc darba, kad vajaga ātri uzmeistarot ēdamo. Parasti ēdam kopā ar biezpienu, bet mamma šorīt atveda jaunos redīsus un salātiņus no laukiem, tāpēc būtu grēks tos nesataisīt.
SASTĀVDAĻAS!
Sīpols
2 burkāni
2 paciņas rīsu
tomātu mērce
500 g maltās gaļas
Rīsus novāra, kamēr tie mīksti. Sīpolu sasmalcina, burkānus sarīvē un olīveļļā uz pannas apcep.
Apcep malto gaļu. Es pievienoju sāli, piparus un Anniņas garšvielas bez sāls, bet tas pēc pavāra izvēles.
Gaļu un 2/3 no tomātu mērces pievieno rīsu masai, kārtīgi apmaisa un vakariņas gatavas pasniegšanai!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru