sestdiena, 2012. gada 2. jūnijs

Odziņa tumšajā šokolādē

Šodien vīram vakarā sacensības. Piedzīvojumu sacensība (kājas, velo, laivas) pa nakti. Esot jāsāk uzņemt saldvielas:) Savukārt man ledusskapī sasaldētas pērnās dzērvenes no kurām jāatbrīvojas, jo no brīva prāta, ja neslimo, nevienam neiet iekšā. Tad nu pabūros pa lielo "Kūku grāmatu", tā teikt pasmēlos idejas un rezultāts ir kūka ar dzērvenēm un tumšo šokolādi. Taisīju pirmo reizi, līdz ar to, ir lietas, ko darītu nākamreiz citādāk, tās centīšos piebilst.


 SASTĀVDAĻAS!

75 g kviešu milti
50 g kakao
2 tējkarotes cepamā pulvera
5 olas
100 g cukura

150 grami svaigu dzērveņu
1 ēdamkarote svaigas apelsīnu sulas
1 ēdamkarote cukura
200 ml saldā krējuma

130 g sviesta
                                                                                    100 g tumšās šokolādes
                                                                                      50 g pūdercukurs


 Ņem veidni (mana 39*23), ieklāj cepampapīru, ietauko to ar sviestu un var iekaisīt nedaudz kakao.





Bļodā samaisa miltus, kakao un cepamo pulveri!

Otrā bļodā ar mikseri sakuļ olas kopā ar cukuru, tā lai veidojas gaišas putas un apjoms palielinās.






Miltu maisījumu pievieno olām ar cukuru.
                  Lej veidnē - izlīdzina un liek sakarsētā cepeškrāsnī uz 190 grādiem cepties 15 minūtes. Izņem no krāsns, atdzesē vēl 5 minūtes veidnē un tad izņem no tās, atdzesē pavisam. Tiem, kam patīk ruletes, var mēģināt taisīt ruleti, sarullējot un tad atdzesējot.






Dzērvenes liek katliņā, pieliek ēdamkaroti apelsīnu sulu un ēdamkaroti cukura. Karsē, kamēr ogas paliek mīkstas, bet neizšķīst (apmēram 5-10 minūtes). Noliek malā atdzesēties.





Mīkstu sviestu samaisa ar pūdercukuru.




Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi. Es kausēju divas šokolādes tāfelītes, bet taisot glazūra man palika pāri, līdz ar to varēja ņemt mazāk.

                       Sviestu uz izkausēto šokolādi sajauc kopā, veidojas krēmīga masa - noliek atdzsēties.






Saputo saldo krējumu tā, lai paceļot bļodu nelīst ārā.

                                      Biskvītu pārgriež uz pusēm, tam pa virsu izkārto dzērvenes.





Pa virsu dzērvenēm izlīdzina putukrējumu un pa virsu liek otru pusi biskvīta.

Visu apsmērē ar šokolādes glazūru. Rotā kā vien vēlas. Taisa tik kafiju un provē nost:)

 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru