SASTĀVDAĻAS!
Vista
Citrons (viens liels vai divi mazāki)
Ķiploks
Zaļumi
Sāls, pipari, olīveļļa
Zobu bakstāmie + diegs
Vistu izņem no iepakojuma, kārtīgi nomazgā, mazliet nosusina. Sadala ķiploku daiviņās un katru daiviņu vēl pārgriež uz pusēm. 'Tad to visu sabāž aiz vistas ādas.
Sasmalcina zaļumus (es ņēmu dilles un sīpollokus, bet ļoti labi arī der kam garšo pētersīļi) un pārgriež citronu. Ar to visu pilda vistas vēderu.
Ar zobu bakstāmajiem kociņiem aizsprauž cītīgi vēderu ciet, lai nekas netek cepjoties laukā.
Piesprauž arī vistas spārniņus, lai cepeškrāsnī tie neapdeg. Sakrusto vistas kājas un apsien ar diegu. Visu vistu apsmērē ar olīveļļu un pārkaisa ar sāli un pipariem.
Pannā ieklāj folliju, uzsilda cepeškrāsni uz 200 grādiem, liek vistu cepties vispirms uz viena sāna 15 minūtes, tad uz otra sāna 15 minūtes. Pievieno dārzeņus un cep vēl 50 minūtes. Tad ceļ galdā!!!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru