trešdiena, 2012. gada 6. jūnijs

Skābā vista

Šo recepti izlasīju kādā no pirmajiem žurnāliem "Pie Galda", iepatikās tās vienkāršības un labā rezultāta dēļ. Vīrs uzreiz to iesauca par "skābo vistu", jo viņam īpaši garšo tā daļa, kas visvairāk piesūkusies ar citrona sulu. Savukārt es priekšroku dodu tai, kur vairāk ķiplociņš. Ik pa laikam uztaisu šo recepti, kad esam pie maniem vecākiem, ļoti ērti, jo var pabarot visu ģimeni. Tad visi sēž ap pannu, kurā izsautējusies vista un dārzeņi un katrs var dabūt to daļu, kas vislabāk iet pie sirds.Vakar mājās bija tikai kartupeļi, bet dārzeņus var pievienot kādus tik vēlas.


SASTĀVDAĻAS!

Vista
Citrons (viens liels vai divi mazāki)
Ķiploks
Zaļumi
Sāls, pipari, olīveļļa
Zobu bakstāmie + diegs



 Vistu izņem no iepakojuma, kārtīgi nomazgā, mazliet nosusina. Sadala ķiploku daiviņās un katru daiviņu vēl pārgriež uz pusēm. 'Tad to visu sabāž aiz vistas ādas.



Sasmalcina zaļumus (es ņēmu dilles un sīpollokus, bet ļoti labi arī der kam garšo pētersīļi) un pārgriež citronu. Ar to visu pilda vistas vēderu.



Ar zobu bakstāmajiem kociņiem aizsprauž cītīgi vēderu ciet, lai nekas netek cepjoties laukā.



Piesprauž arī vistas spārniņus, lai cepeškrāsnī tie neapdeg. Sakrusto vistas kājas un apsien ar diegu. Visu vistu apsmērē ar olīveļļu un pārkaisa ar sāli un pipariem.


Pannā ieklāj folliju, uzsilda cepeškrāsni uz 200 grādiem, liek vistu cepties vispirms uz viena sāna 15 minūtes, tad uz otra sāna 15 minūtes. Pievieno dārzeņus un cep vēl 50 minūtes. Tad ceļ galdā!!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru