Šājā nedēļas nogalē manā virtuvē valda Iālija:) Pirms laiciņa TV redzēju raidījumu "Divi burās", kurā tika ceptas picas. Pavārs bija dzīvojis kādu laiku Sardīnijā un samācijies tur picu cepšanas gudrības, ko tagad praktizē Latvijā savā picērijā. Mmmm, izskatījās dikti gardi, tāpēc jau tad nodomāju, ka jāizmēģina. Tas, ka uz picas visu kaut ko virsū salikt nav nekāda māksla, tāpat bija skaidrs, bet kā to plāno mīklu dabūt nezināju gan. Tāpat kā uztaisīt vienkāršu picas mērci tā vietā, lai izmantotu no burciņas, bija jaunums. Taisīšanas gaitā secināju, ka TV tomēr šis tas izskatās vienāršāk un vajadzīgs treniņš, lai pica sanāktu kā reizi apaļa, bet tas jau nemaina garšu, tāpēc, lai izskats jūs nemaldina - garšo pēc Itālijas:)
![]() |
Mīkla ir jāgatavo iepriekšējā vakarā, jo tai jānostāvas 7 - 8 h ledusskapī!
Sastāvdaļas!
400g ūdens
trīs šķipsnas sāls
680 g milti
1 g slapjais raugs
20 g olīveļļas
Tātad - vispirms ūdenī izšķidina sāli, tad pieber miltus, nedaudz pamīca. Nelielā daudzumā šilta ūdens (krūzītes dibenā) izšķīdina raugu un pievieno mīklai. Pievieno ar olīveļļu. Mīca vismaz 15 minūtes. Tad noliek mīklu atpūsties uz 15 minūtēm.
No mīklas daudzuma sanāk piecas picas, tāpēc tā jāsadala piecās bumbiņās. Tad bumbiņas liek ledusskapī. Ieteiktu novietot tās uz cieta pamata atstatu vienu no otras, jo man pa nakti tās maisiņā saplūda kopā viena ar otru un bija mazliet ķēpa, kamēr tās atkal atdalīju.
Mīklu novieto miltos un uz cietas virsmas, lai viegli strādāt. Vispirms veido rāmīti, proti, ar pirkstu galiem vispirms apspaida mīklas bumbiņai apkārt, lai pēc tam tā veidotos apaļa. Tad ar pirkstiem (nepārkāpjot pāri rāmītim) mīklu lēnām plešs. Mīkla pateicoties olīveļļai ir staipīga, tāpēc to var izplest ļoti plānu. Var arī pamētāt gaisā:)
400 g gabaliņoskonsvēti tomāti bundžā
šķipsniņa sāls
šķipsniņa malti pipari
15 g olīveļļa
trīs, četras lapiņas baziliks
Visas satāvdaļas sajuc kopā un sablenderē. Blenderē tikai nedaudz, jo citādi tomāti kļūs par daudz ūdeņaini.
Mērci uz picas izklāj sākot no vidus un smērējot pa apli uz ārpusi.
Mana pirmā pica bija ar sieru un salami. Raidījumā teica, ka jāizmanto govs piena mozarella siers. Es tādu uz sitiena Rimītī neatradu, tāpēc izmantoju (kā man šķiet) kut ko citu līdzīgu. Pica jācepj ļoti karstā krāsnī, mana plīts velk līdz 300 grādiem, tad nu kārtīgi uzkarsēju un liku iekšā (bilde jau caur durtiņām).
Pica gatava ir ļoti ātri, atkarībā no karstuma 5-10 minūtes. Labāk griežas, ja to mazliet atdzesē. Gatavību var pārbaudīt, ja maliņas cietas un sāk brūnēt.

Otrā pica bija ar kūpinātu šķiņķīti un gailenēm. Šķērzgriezumā var redzēt, ka mīkla ir plāna.
Tad nu katrs liek virsū, ko vēlas, mans vīrs pieprasīja vēl tomātiņus un marinētus gurķīšus :)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru