otrdiena, 2012. gada 6. novembris

Biezpinkūka ar karameli

Atbraucu no laukiem ar 1 kg mājas biezpiena, ko mammai vēl no citiem laukiem bija atvedusi radiniece. Tiešām esam ļoti cītīgi biezpiena ēdāji, bet šoreiz saprātīgos termiņos netikām galā. Tā nu kaut kur bija jāizlieto. Pēc variantiem pončiki un biezpiena plācenīši nonācu pie šī. Ātri, vienkārši un ļoti garšīgi. Mans atklājums bija muskovado cukurs, kas piešķir ļoti īpatnēji labu garšu:)

SASTĀVDAĻAS!

500g biezpiena
400 ml saldā krējuma
100g gaišā muskovado cukura
2 olas
200g auzu pārslu cepumi 
80g sviests
karameļu mērce vai īrisa konfektes + saldais krējums




Biezpienu liek bļodā.

Pievieno saldo krējumu un samikserē kopā ar biezpienu.



Pievieno cukuru un olas un vēlreiz samikserē.

Cepumus sasmalcina vai sablenderē.


 Pievieno izkausētu sviestu un samaisa.



Veidnē (23 cm diametrā) ieklāj cepamo papīru un cepumu masu cieši piespiež pamatnei.

Biezpiena krēmu kārto pāri cepumiem.


 Liek sakarsētā cepeškrāsnī un 180 grādos cep 1,5 h

Pirms pasniegšanas pārlej ar karameļu mērci. To var pagatavot pats - izkausē īrisa konfektes, piemēram, zelta teliņš, un uz trīs konfektēm pievieno 1 ēdamkaroti saldo krējumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru