trešdiena, 2012. gada 21. novembris

Šokolādes bumbieru kūka

Šoreiz viss sākās ar to, ka ieraudzīju Maximā cepampannu kādas man vēl nebija, turklāt nocentota. Tā nu panna pievienojās pārējām. Bet ja jau ir panna, tad jāiesvēta. Tad nu akurāt pannai tika piemeklēta recepte no Ievas pavārgrāmatas. Jāatzīstas gan, ka viss gluži nesanāca kā plānots, jo cepšanās laikā mani bumbieri apgāzās, lai gan bija paredzēts, ka paliks ar kātiņiem uz augšu:) Bet nu mana kļūda - cītīgi jāapgriež bumbieriem apakšas, lai tie stingri stāv pannā - jūs to varat vēl izdarīt:) Garša tiešām laba un bumbiers piedod vajadzīgo svaigumu.

SASTĀVDAĻAS!
6 vidēji bumbieri
1 citrons
200 ml saldais krējums
100 g cukurs
150 g milti
6 tejkarotes kakao
6 žāvētās plūmes
sauja valriekstu
5 tejkarotes cepama pulvera
3 edamkarotes medus
1 tejkarote rivetas apelsinu mizinjas
1 edamkarote vaniljas cukura



 Bumbierus nomizo un uzmanīgi no apakšas izgriež serdi. Tos ievieto bļodā ar ūdeni, kuram pievienota izspiesta citrona sula. Pirms spiežat sulu, norīvējiet citronam miziņu. 











Bļodā ielejiet saldo krējumu, pievienojiet cukuru un pāris tejkarotes norīvētās citrona miziņas. Sakuliet līdz skāba krējuma konsistencei.

Pievieno miltus, kakao un cepamo pulveri, visu samaisa. Mīklai jābūt plūstošai, lai var izlīdzināt veidnē. Ja pārāk cieta, tad pievienojiet, piemēram, pienu

Bumbierus izņem no citronūdens, nosusina, serdes vietā ievieto žāvētu plūmi


 Pannā ieklāj cepampapīru.


Mīklu liek formā, vienmērīgi izlīdzina, ievieto bumbierus. Liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep 200 grādos apmēram stundu, varbūt mazliet ilgāk.


Bļodiņā ieliek medu, apelsīna miziņu un vaniļas cukuru. Uz plīts to visu uzkarsē, kamēr masa kļūst šķidra. Kad kūka izcepusies, pārlej to pāri un noliek atdzist.



Kūku dala tā, lai katrā gabaliņā tiek pa pus bumbierim. Labu apetīti:)



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru