trešdiena, 2012. gada 21. novembris

Aveņu krēma kūka

Ieplānots vienas dienas pasākums kopā ar draugiem. Nu man jau daudz nevajag - lieliska iespēja izmēģināt kādu jaunu recepti. Tik forša sajūta, kad paver saldētavu un re - svaigas avenītes, it kā vakar mežā salasītas. Jā, saldētava ir viens labs izgudrojums:) Orģinālajā receptē želantīns nebija izmantots, bet iesaku tomēr pievienot, tad nebūs nekādi pārsteigumi ar kūkas stingrību. Visādi citādi svaiga un garšo pēc avenēm:)

SASTĀVDAĻAS!
60 g sviests
50 g cukurs
1/2 citrona sulas
1 ola
1/4 tējkarotes sāls
1 tējkarota cepamā pulvera
250 g svaigā siera
200 g baltās šokolādes
300 g aveņu
200 ml saldā krējuma
15 g želantīns
pūdercukurs pēc vēlēšanās


 Formā (23 cm diametrs) ievieto cepampapīru un malas iesmērē ar sviestu.


 Sviestu samaisa kopā ar cukuru.


 Pievieno olu, citrona sulu.


 Cītīgi samikserē.


 Pievieno miltus, cepamo pulveri, sāli.


 Samaisa un mīklu klāj veidnē, vienmērīgi izlīdzina.


 Liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep 175 grādos 25 - 30 minūtes.


Svaigo sieru sajauc kopā ar 50 g saspaidītu aveņu.


Balto šokolādi karstā ūdens peldē izkausē.
Saldo krējumu sakuļ atsevišķā bļodā.


 Gan izkausēto šokolādi, gan sakulto saldo krējumu pievieno svaigajam sieram ar avenēm. Pēc tam krēmā iemaisa želantīnu. Tā sagatavošanu var skatīt, piemēram, pie jogurta kūkas receptes.


 Krēmu kārto pāri biskvītam un liek ledusskapī vismaz uz kādām 4-6 h sastingt. Viseidzot pāri izkārto svaigas avenes un pārkaisa ar pūdercukuru, ja vēlas.


Kūku ļoti labi var sadalīt gabaliņos un šķīvi vēl izrotāt pēc patikas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru