trešdiena, 2012. gada 7. novembris

Paelja

Man ik pa laikam ir tas gods pabūt Spānijas dienvidos. Tādā brīnišķīgā pilsētā, ko sauc par Alikanti - nu gluži kā kurpju veikalu. Tad nu parasti komandējuma noslēgumā dodamies apēst tur visnotaļ iecienīto paelju ar jūras mošķiem. Pēdējā apmeklējuma reizē, nolēmu iegādāties pati savu pannu, lai mājās atkārtotu šo gardumu. Samācijusies no kolēģes visus stiķus un niķus cepu augšā. Pašai jau garšoja ļoti, taču par lielām bēdām vīrs paziņoja, ka ar jūras mošķiem viņš turpmāk negribot draudzēties. Būs vien jāmodificē šī recepte.

SASTĀVDAĻAS!
300 g gargraudu rīsi
6 vistu spārniņi
1 sarkanā paprika
1 sīpols
3 daiviņas ķiploka
1 iepakojums jūras velšu
Vistas bulijons vismaz 1,5 l
50 ml baltvīna

 Vistas spārniņi tiek sadalīti vēl uz pusēm un olīveļļā uz pannas apcepti.

 Pēc tam atsevišķi tiek apcepta strēmelītēs sagriezta paprika.

Tad apcep sasmalcinātu sīpolu un ķiploku.

 Ja jūras mošķi ir vārīti, tad tos speciāli cept vairs nav nepieciešams.

 Apceptajiem sīpoliem un ķiplokiem pievieno rīsus, pievieno baltvīnu un drusku apcep, kamēr baltvīns iztvaiko, tad pievieno daļu buljona. Pakāpeniski pievieno garšvielas. Es pievienoju garšvielu maisījumu, ko iegādājos tur, bet gan jau arī Latvijā var nopirkt garšvielas jūras veltēm, mazliet gan klāt vajag arī Safrānu.

 Kad rīsi jau gandrīz mīksti un buljons sasūcies (apmēram pēc 30-40 min) pievieno vistu spārniņus un jūras mošķus, visu samaisa un sautē, kamēr rīsi pilnībā mīksti. Tad apklāj pannu ar folliju un atstāj visu sadraudzēties apmēram uz 15-30 minūtēm.

 Rotā ar paprikas strēmelītēm un pasniedz ar baltvīnu.

 Tiem, kam patīk iesaku arī citronu, kura sulu var pievienot pēc garšas katrs pats.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru