svētdiena, 2012. gada 1. jūlijs

Tiramisū bez fīčām

Ja jau Itālija, tad Itālija:) Kā tad iztikt bez Tiramisū. Zinu, ka daudzas manas draudzenes gatavo šo kārumu un katra mazliet citādāk. Nu jā, bet Tiramisū jau arī ir viens no saldajiem, kuram ir tūkstots variantu. Tikai viena aizķeršanās - es nekad neesmu pat mēģinājusi. Tā nu izvēlējos vienkāršāko recepti kādu atradu:) Ja nu jums gadās līdzīgi kā man un nav vēl savas pārbaudītās receptūras - gala rezltāts šai  ir garšīgs un pagatavošana easy!

 SASTĀVDAĻAS!

1,5 paciņas cepumu dāmu pirkstiņi
100 g cukura
250 g maskarpone siers
3 olu dzeltenumi
1 olu baltums
1/8 tējkarotes sāls
šokolāde
stipra kafija (cepumu iemērkšanai)
kakao (pārkaisīšanai)


Olu dzeltenumus ar cukuru samikserē gaišās dzeltenās putās. Pievieno maskarpones sieru.


 Olu baltumu ar sāli sakuļ stingrās putās un iecilā olu un siera maisījumā.



Cepumus uz sekundi iemērc kafijā un kārto trauka apakšā.


Trešdaļu krēma pārklāj cepumiem un pārrīvē ar šokolādi.


Vēlreiz kārto cepumus un pārklāj ar trešdaļu krēma un pārrīvē ar šokolādi.


To pašu dara vēlreiz. Visbeidzot pārkaisa ar kakao un pārrīvē ar šokolādi.


Liek ledusskapī un otrā rītā tiesā nost:)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru