svētdiena, 2012. gada 22. jūlijs

Melleņu mafini

Pilnā sparā baudu atvaļinājumu, arī no virtuves:) Lielākoties esam prom no mājām un izbaudām ēšanu ārpusmājas. Tikmēr ienākušās mellenes un viens spainīts arī līdz mums. Cik tad var dzīvā veidā dabūt iekšā, tāpēc jāizmanto izdevība un kaut kas jāuzcep. Izplānots vienas nakts laivu brauciens pa Gauju no Cēsīm līdz Siguldai, tad nu izdomāju, ka mafini ir laba lieta, ko viegli var paķert līdzi omas uzlabošanai, ja naktī kļūst vēsi. Tiesa līdz pašam braucinam nemaz neizturēja, apēdās jau līdz tikšanai ūdenī:) Mafini ir ātri un viegli pagatavojami, turklāt nevajag daudz sastāvdaļu. Ir ļoti ērti, ja ir mafinu panna vai formiņas, bet ja nav, mafinus var cept vienkārši ieliekot vairākos papīra bruncīšos.

SASTĀVDAĻAS!

125 g mīksta sviesta
175 g cukura
2 olas
275 g kviešu milti
1/2 paciņa vanilīncukura
2 ē/k cepamā pulvera
200 ml saldā krējuma
200 g mellenes







 











Sviestu sagriež gabliņos un pievieno cukuru. Cītīgi samaisa.



Pievieno olas un visu kopā samikserē.



Pievieno miltus, vanilīncukuru, cepamo pulveri un saldo krējumu. Visu samaisa.



 Visbeidzot pievieno ogas un ar dažiem karotes vēzieniem iecilā tās mīklā.



 Pannā izkārto papīra bruncīšus un liek tajos mīklu apmēram, la 2/3 no bruncīšiem būtu aizpildītas.

 Krāsni uzkarsē līdz 200 grādiem, svarīgi mafinus ielikt jau uzkarsētā krāsnī, lai strauji apcepas ārpuse, cep apmēram 20 - 30 minūtes, tad ņem ārā atdzesē un ēd pats un cenā citus:)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru