otrdiena, 2012. gada 10. jūlijs

Siera kūka parastā!

Siera kūkas ir mans glābiņš, kad jāsteidzas. Pagājušo piektdien bija beidzamā darba diena pirms trīs nedēļu atvaļinājuma, bet vakarā jau vesels bars ar meitenēm uz zēniem klāt, kas paliks pa nakti un palīdzēs mums piedzīvojumu sacensībās - būs par tiesnešiem. Līdz ar to jāpaspēj arī vakariņas uztaisīt uz kādiem 10 cilvēciņiem. Vakardien jau iemarinēju ribiņas, tas tad arī būs galvenais ēdiens, bet saldajam siera kūka parastā - kā es viņu saucu. Ātra, vienkārša un parasti visiem ļoti garšo. Šī reize nav izņēmums un pazūd tikpat ātri kā uzradās:)

SASTĀVDAĻAS!

1,5 paciņas selgas cepumu ar iebiezināta piena garšu
80 g sviesta
3*200g paciņas svaigā "Kārums" siera
3 olas
100 g cukura
1/2 paciņa vaniļas cukura
1 glāze skābā krējuma
3 ēdamkarotes ar kaudzi miltu


Cepumus saberž gandrīz miltos.


Izkausē sviestu un iemaisa cepumos.


Formā ieklāj cepampapīru, iesmērē malas ar sviestu un piespiež cepumu masu cieši pie formas apakšas.


Bļodā ieliek svaigo sieru un pievieno olas. Visu izmaisa.


Pievieno pārējās sastāvdaļas un visu samikserē, lai nav kunkuļi.


Lej masu pār cepumiem un liek cepeškrāsnī uz 180 grādiem cepties 1,5 h. Kūka pacelsies, bet ņemot ārā dziestot sakritīsies un kļūs cieta un labi griežama. Atdzesēt gan vajag kārtīgi.



Visbiežāk pasniedz ar svaigām zemenēm, bet garšo tāpat labi arī bez nekā!!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru