piektdiena, 2012. gada 28. decembris

Šokolādes siera kūka

Svētku vakariņas mazā lokā? Vajag kaut ko elegantu desertam pie kafijas? Lūk risinājums - šokolādes siera kūka. Maza kaloriju bumba, tāpēc pietiks ar vienu gabaliņu pie melnas, rūgtas kafijas. Man garšoja un mani ciemiņi slavēja. Mazs ieteikums - vajag pasniegt ar dakšiņu, citādi grūti tikt galā ar šokolādi pamatnē un vēl vajag pacensties ar follijas ieklāšanu, lai ir pa skaisto:)

SASTĀVDAĻAS!
200 g melnās šokolādes
250 g saldā krējuma
2 ēdamkarotes želatīna
300 g svaigā siera
100 g piena šokolāde Milka

Veidnē (20 cm diametrā) ieklāj folliju. Vislabāk ieklāt tā, lai nav pārtraukumu vai plīsumu, kuros ietecēt šokolādei. 100 g melnās šokolādes izkausē karstā ūdens peldē un liek formā, izsmērējot pa malām.

Ieliek ledusskapī uz 20 minūtēm sastingt. Tad to pašu atkārto vēlreiz. Nevajag baidīties smērēt diezgan augstu gar malām, tad būs vēl smukāk, kad folliju noņems.

Kamēr šokolāde sastingst ledusskapī, var gatavot krēmu. Izkausē Milkas šokolādi un iemaisa svaigajā sierā.

Uzbriedina želatīnu, tad izkausē to karstā ūdens peldē un iemaisa krējumsierā.

Krējumsieram pievieno saputotu saldo krējumu. Iegūto masu ieklāj formā un liek ledusskapī uz divām stundām sastingt.
 
Pirms pasniegšanas uzmanīgi nolpba folliju un rotā ar kafijas pupiņām šokolādē vai augļiem.
  

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru