Svētku vakariņas mazā lokā? Vajag kaut ko elegantu desertam pie kafijas? Lūk risinājums - šokolādes siera kūka. Maza kaloriju bumba, tāpēc pietiks ar vienu gabaliņu pie melnas, rūgtas kafijas. Man garšoja un mani ciemiņi slavēja. Mazs ieteikums - vajag pasniegt ar dakšiņu, citādi grūti tikt galā ar šokolādi pamatnē un vēl vajag pacensties ar follijas ieklāšanu, lai ir pa skaisto:)
SASTĀVDAĻAS!
200 g melnās šokolādes
250 g saldā krējuma
2 ēdamkarotes želatīna
300 g svaigā siera
100 g piena šokolāde Milka
![]() |
Ieliek ledusskapī uz 20 minūtēm sastingt. Tad to pašu atkārto vēlreiz. Nevajag baidīties smērēt diezgan augstu gar malām, tad būs vēl smukāk, kad folliju noņems. |
![]() |
Kamēr šokolāde sastingst ledusskapī, var gatavot krēmu. Izkausē Milkas šokolādi un iemaisa svaigajā sierā. |
![]() |
Uzbriedina želatīnu, tad izkausē to karstā ūdens peldē un iemaisa krējumsierā. |
![]() |
Krējumsieram pievieno saputotu saldo krējumu. Iegūto masu ieklāj formā un liek ledusskapī uz divām stundām sastingt. |
![]() |
Pirms pasniegšanas uzmanīgi nolpba folliju un rotā ar kafijas pupiņām šokolādē vai augļiem. |
Lai labi garšo!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru