piektdiena, 2012. gada 28. decembris

Medus torte parastā un advancētā

 Pirmo medus kūku cepu pēc pasūtījuma dzimšanasdienas svinībām. Izvēlējos klasisko variantu. Pēc tāda arī garšoja:) Tomēr prasījās mazliet slapjāku to kūku un tad nu apspriežoties darbā ar kolēģiem tapa advancētais variants - krēms ar maskarpones sieru, vārīto pienu un putukrējumu, kā arī dzērveņu zaptīte pa vidam. Mmmmm!!!! Ģimene Ziemassvētkos notiesāja vienā rāvienā. Bet visumā kūku pagatavot nav grūti, ja vēlaties kādā aukstā vakarā pamieloties ar lāča kārumu - gatavojiet medus kūku:)

SASTĀVDAĻAS!

240 g cukura
450 g miltu
100 g sviesta
2 olas
2 lielas ēdamkarotes medus
1,5 ēdamkarotes sodas

advancētajam variantam!

1 bundža vārītā piena
500 g maskarpones siera
200 ml saldā krējuma

klasiskajam variantam!

500 g bieza skābā krējuma
300 g cukura
2 ēdamkarotes rīvētas citrona miziņas

 
Katliņā ieliek cukuru, olas sviestu.

Uzkarsē, kamēr sviests izkūst, lej bļodā.

Katliņu izskalo un ieliek tajā medu un sodu.

Karsē, kamēr uzputo un pievieno bļodā jau esošajai masai.

Pievieno miltus un samīca viendabīgā masā.

Mīklu sadala  5 daļās.

Uz cepamā papīra uzvelk apli (es par pamatu ņēmu kūkas formas apakšu 23 cm diametrā).


Izrullē tā, lai uzvilktais aplis ir noklāts un liek cepeškrāsnī cepties 180 grādos 10 - 15 minūtes.

Kamēr biskvīts vēl karsts, to aplīdzina, izmantojot to pašu formu, jo atdziestot tas sacietē un kļūst ciets kā piparkūka.

Atlikumu krāj atsevišķā bļodiņā.

Pēc tam tos sasmalcina.

Tā izcep visas piecas pamatnes un atdzesē.


Saldo krējumu drusku saputo, bet lai ir nav pārāk biezs.
Maskarponi sajauc ar vārīto pienu un putukrējumu, visu samikserē.




Katru ripu apsmērē un divās kārtās vēl papildus iesmērē dzērveņu zapti.


Krējumu samaisa ar cukuru un citrona miziņu.
Katru kārtu apsmērē ar krēmu.




Beigās kūku apbārsta ar sasmalcinātajām drupačām.

Liek ledusskapī vismaz diennakti nostāvēties, lai krēms kārtīgi sasūcas pamatnēs.





 Kūka gatava, lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru