pirmdiena, 2012. gada 3. septembris

Napaleons

Šī kūka tapa manam vīram - saldummīlim uz dzimšanas dienas pārsteiguma ballīti. Sanāca gan pārsteigums, gan pati kūka :) Kūka aptuveni uz divdesmit gabaliņiem, tāpēc īpaši izdevīga uz pasākumiem. Man, kas šad un tad mēdz nopirkt veikala Napaleonu, tagad šķiet, ka vairāk nav vērts. Garšas nav salīdzināmas, ja nu vienīgi kādreiz tiešām gadās nopirkt īpaši svaigu. Arī pagatavošana nav no sarežģītākajām, drusciņ tikai laiks paiet, kamēr izcep kārtas, tomēr pa to laiku var paspēt sagatavot visu ko citu. Tāpēc - labu apetīti:)

SASTĀVDAĻAS!
1 kg  kārtainās rauga mīklas (var iegādāties veikalā)
6 olas
2 glāzes cukura
1 glāze piens
4 ēdamkarotes ar kaudzi miltu
1 paciņa vaniļas cukurs
400 g sviests
skābens ievārijums (es ņēmu avenes kopā ar jāņogām)

Sākumā gatavo krēmu, jo tam ir jāatdziest.


Olas  saputo (ar mikseri) kopā ar parasto un vaniļas cukuru.


Pievieno miltus un pienu vēlreiz saputo, lai nav kunkuļu.

Lej katliņā un pastāvīgi maisot karsē, kamēr krēms sabiezē līdz skābā krējuma konsistencei. Kad krēms atdzisis, tam pievieno istabas temperaturā sasilušu sviestu un ar mikseri visu sakuļ viendabīgā masā.



Katru plāksnīti vēl izrullē un liek cepeškrāsnī 180 grādos cepties apmēram 15 minūtes.


Es izcepu kopā 10 plāksnītes, liku pa divām blakus un man sanāca kūkai piecas kārtas.

Katru plāksnīti pēc izcepšanas apgriež, lai būtu drupatām ar ko kūku apkaisīt.

Kārto šādā secībā: mīkla, krēms, mīkla, krēms, ievārījums, mīkla, krēms, mīkla, krēms, ievārījums, mīklā un pa virsu un gar malām krēms.

Visbeidzot apbārsta ar sadrupinātajiem atgriezumiem.


Rotā ar ko vien vēlas.

Gabaliņa fotogrāfija jau uzņemta pēc svecīšu nopūšanas tumsā, tāpēc nav tās labākās kvalitātes.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru