Jogurta kūkas mani vienmēr ir vilinājušas, tikai tās attiecības ar želantīnu nekad nav bijušas tik labas, lai uzdrošinātos mēģināt. Tad nu sāku ar dažādu komentāru lasīšanu, kas attiecas uz pareizu želantīna lietošanu - un tiešām - krēms sabiezēja bez grūtībām un pats galvenais bez kunkuļiem. Pašas kūkas recepti atradu žurnālā "Pie galda". Iepriecināja ar interesanto ideju par auzu pārslu cepumiem kā kūkas pamatni. Turklāt, ja gribas pavisam lieso variantu, var izmantot vairāk jogurta un nelikt klāt saldo krējumu. Kūka garšo ļoti svaigi un nerada smaguma sajūtu un noteikti der tiem, kam mājās nav cepeškrāsns:)
SASTĀVDAĻAS:
200 g auzu pārslu cepumi
100 g sviests
30 g želantīns
500 g jogurts bez piedevām
100 g cukurs
200 g saldais krējums
300 g ogu (es ņēmu mellenes)
1 paciņa kūku želejas pulverīša, piemēram, RUF (nopērkams veikalos pie garšvielām)
250 ml ūdens vai sulas
Auzu pārslu cepumus bļodā sasmalcina, pievieno puskusušu sviestu un cītīgi iemaisa cepumos. Cepamajā formā ieliek cepampapīru un ieklāj cepumu masu, cieši piespiežot pamatnei.
Želantīnu pārlej ar ūdeni un atstāj uzbriest. Ūdeni lej tik daudz, lai tas pārklātu iebērto želantīnu.
Jogurtu samaisa kopā ar cukuru
Uzbriedušo želantīnu liek ūdens peldē karsēt uz plīts. Karsē, kamēr tas izkūst un kļūst šķidra viendabīga masa. Tad noņem no plīts, pāris minūtes atdzesē un ļoti lēnām pievieno jogurtam.

Ar vienu roku lej klāt želantīnu, ar otru ļoti cītīgi maisa, lai krēms nesaiet kunkuļos.
Saldo krējumu iecilā jogurta krēmā.
Krēmu liek pāri cepumiem, izlīdzina un uz stundu liek ledusskapī sastingt.
Pēc stundas pāri krēmam, kurš var būt vēl pamīksts, izkārto ogas.
Visbeidzot želejas pulverīti ieber traukā, kuru var karsēt.
Iegūto šķidrumu pārlej pāri ogām un liek ledusskapi vēl vismaz uz pāris stundām.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru