ceturtdiena, 2012. gada 30. augusts

Ātrā lazanja

Lazanja mūsu mājās ir ļoti iemīļota un taisīšanas laiks ir samazināts līdz minimumam, praktiski tik ātri, cik rokas darbojas:) Lielākā daļa no mūsu ciemiņiem to ir nobaudījuši un atzinuši par ļoti garšīgu, tajā skaitā brāļa ne vienmēr ēdošie bērni. Tad nu gaidot brāli ar sievu un 4 bērniem ciemos taisīju savu lielāko pannu pilnu ar lazanju. Ja gribast pabarot kādus 4 cilvēkus, ņemiet visu uz pusi mazāk.

GAĻAS MĒRCEI!
1 liels sīpols
3 palieli burkāni
3 lieli vai 4 vidēji selerijas kāti
1/2 burciņa ar tomātu mērci
1 kg maltās gaļas
pipari, sāls


 Sīpolu un selerijas kātus sasmalcina, burkānus sarīvē un visu kopā uz pannas olīveļļā apcep. Pievieno tomātu mērci un pacep vēl minūti. Atsevišķā traukā  noliek maliņā.


 Apcep gaļu kopā ar sāli, pipariem un kādām garšvielām, ko vēlas.


Gaļai pievieno iepriekš apceptos dārzeņus, pielej glāzi ūdens un atstāj uz mazas uguns sautēties, kamēr gatavo Bešamel mērci.


BEŠAMEL MĒRCEI!
1/2 paciņa sviesta
4 ēdamkarotes milti
700 ml piena
sāls, muskatrieksts
100 g rīvētā parmezan siera (es ņemu to, kas paciņās "džiugas")


Sviestu katliņā izkausē.

Pievieno miltus.


Pa daļām lej klāt pienu, lai nerodas kunkuļu un karsē, kamēr mērce sabiezē līdz šķidra skābā krējuma konsistencei. Visbeidzot pievieno 60% no rīvētā parmezan siera, pievieno sāli un pierīvē drusciņ muskatriekstu.

 










PAPILDUS!
parasts siers
lazanjas plāksnes 1 paciņa (500 g.)


 Pannā kārto lazanju - vispirms gaļas mērce...


Tad lazanjas plāksnes (nav pirms tam jānovāra).


Vēlreiz gaļas mērci, tai pa virsu Bešemel mērci un atkal lazanjas plāksnes.
Vēlreiz gaļas mērci un Bešemel mērci un atkal lazanjas plākses.



Visbeidzot gaļas mērci, Bešemel mērci un atlikušo parmezan sieru un rīvētu parasto sieru.


Liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep 40 minūtes. Ēd karstu vai aukstu, vai vēlreiz sildītu - garšo visādi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru