Šis grozs vai groziņš tapa jau augusta sākumā, tikai nevaļa un slinkums liedza to ievietot šeit. No sākuma domāju par daudz mazu groziņu cepšanu, bet kā nu tur bija kā nebija - Siguldā nevarēju atrast mazās formiņas. Tad nu tiku pie vienas, bet lielas:) Priekš zināmiem priekšdarbiem, kurus jūs redzēsiet mazliet vēlāk, nolēmu patrenēties vārīto krēmu. Tad nu mīkla nāca no viena avota, savukārt krēms no cita, man tikai atlika izdomāt kā to salikt kopā. Tad lūk arī rezultāts. Tiesa ļoti garšīgs rezultāts:)
MĪKLAI!
225 g. kviešu milti
1/4 tējkarote sāls
50 g. pūdercukurs
120 g. gabaliņos sagriezta sviesta
1 olas dzeltenums
2 ēdamkarotes ūdens
Miltus, sāli un pūdercukuru ar sviestu sajauc un tikmēr laiž caur pirkstiem, kamēr veidojas mīkstas, birstošas drupatas.

Pievieno olas dzeltenumu un ūdeni un mīca, kamēr saveļ gludu mīklu pikucī. Mīklu ievieto pārtikas plēvē un uz 30 minūtēm ievieto ledusskapī.
KRĒMAM!
300 ml piens
3 olas
4 ēdamkarotes cukura
paciņa vaniļas cukura
4 ēdamkarotes miltu
120 g. sviests
200 ml piena katliņā uzvāra.
Olas saputo ar cukuru un vaniļas cukuru.
Pievieno miltus, 100 ml pienu un pienu, kas uzvārījās un visu saputo vēlreiz.
Ja ir pacietība krēmu liek karstā ūdens peldē un maisot gaida, kamēr krēms sabiezē līdz skābā krējuma konsistencei. Ja vēlas ātrāk, tad var likt pa taisno katliņā uz plīts. Sabiezēs starujāk, tikai cītīgi jāmaisa, jo krēmam ir tendence piedegt. Ne vienā, ne otrā gadījumā nedrīkst uzvārīt. Kad krēms gatavs to liek atdzesēt un pēc tam piekuļ ar mikseri klāt sviestu.
Mīklu izrullē.
Ieklāj ietaukotā formā.
Sadursta ar dakšiņu, lai mīkla neuzpūšas. Pārklāj ar cepampapīru un kā slogu uzliek zirņus, pupas vai rīsus. Liek 200 grādus sakarsētā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes.Tad noņem slogu un cep vēl 10 minūtes.
Liku arī mellenes, bet ar avenēm garšo daudz labāk, jo spēcīgāka garša.
Šoreiz nebūs gabaliņa bilde, jo devāmies ciemos, bet tur negribējās bildēt:)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru